Gode råd til ting, du selv kan gøre

Ikke alle skadedyrstilfælde kræver professionel hjælp. Her er vores bedste tips til, hvordan du kommer problemerne til livs.

Professionel skadedyrsrådgivning

Her på siden har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du kan tage sagen i egen hånd, når du står med et skadedyrsproblem.

Står du i en situation, hvor du er i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre, er du altid velkommen til kontakte os og få sparring og professionel rådgivning omkring din konkrete situation

Bekæmpelse af jordbier

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at der findes forskellige typer jordbier – og nogle er mere generende end andre. Tommelfingerreglen er, at små huller typisk tilhører de fredelige af slagsen, hvorimod de jordbier, der laver store huller kan have tendens til at være mere aggressive.

Sådan bekæmper du muldvarper og mosegrise

Masser af jordskud i haven? Frygt ej. Når muldvarper og mosegrise er på spil, er der heldigvis flere ting, du nemt selv kan gøre for at komme de uønskede gæster til livs. Det er vigtigt, at du starter bekæmpelsen så snart den første jordtue skyder frem – på den måde undgår du, at problemet når at vokse dig over hovedet.

Der findes flere forskellige fælder og sakse på markedet til muldvarper og mosegrise. Mange bruger dem dog forkert. Husk altid, at saksen skal sættes i gangen – og aldrig i skuddet.

Har du brug for hjælp, så kontakt os. Vi har effektive midler, som kræver en særlig autorisation, som hurtigt afhjælper problemet.

Skadedyr, du IKKE skal bekæmpe selv

Flagermus

Hvepse

Kakkerlakker

Borebiller

Rotter

Mår

Væggelus

Slip af med mus i hjemmet

Mus kan man sagtens håndtere selv – så længe problemet ikke er blevet for stort. Mange mus søger ind i høstsæsonen og i efterår/vinter. Er der mere end én mus på spil, skal du tage problemet alvorligt og tage affære med det samme, da de formerer sig enormt hurtigt.

Her er, hvad du bør gøre ved tegn på mus i hjemmet::

1.

Luk for adgange

Mus kan komme ind gennem de mindste sprækker og huller. Gå dit hjem grundigt igennem, især omkring rørgennemføringer, døre og vinduer, og forsegl alle potentielle indgange med fx ståluld.

2.

Fjern fødekilder

Sørg for, at der ikke ligger mad fremme og hold køkkenet rent – også inde bag køleskab og lignende. Opbevar madvarer i tætsluttende beholdere, og ryd op efter måltider. Det gælder også kæledyrsfoder.

3.

Opsæt musefælder

Placer musefælder i de områder, hvor du har set tegn på mus, såsom langs vægge og i hjørner. Sørg også for at holde hjemmet ryddeligt, da rod giver mus gode rede- og gemmesteder.

Bekæmpelse af skægkræ

Skægkræ er ikke et skadeligt dyr, men de færreste ønsker dem i sit hjem. De lever af papir, cellulose og stof, og derfor er det vigtigt ikke at have fx papkasser til at ligge og flyde.

Hvis du ønsker at bekæmpe skægkræ selv, gøres det gennem en dedikeret indsats med grundig støvsugning og rengøring – særligt langs alle lister og sprækker i teknikrum, køkken og badeværelser.

Derudover fås forskellige klisterfælder og sprøjtemidler, som også kan have en virkning. Er det ikke nok, er du altid velkommen til at kontakte os. Læs mere om, hvordan vi effektivt udrydder skægkræ i dit hjem lige her.

Kontakt os gerne – uanset om du ønsker uforpligtende råd og sparring eller et prisoverslag på, hvad det vil koste at få os til at behandle problemet.

Myrebekæmpelse

Her er fire gode råd til, hvad du selv kan gøre, hvis du har problemer med myrer i dit hjem:

1. Find og forsegl indgangene

2. Fjern fødekilder

3. Test naturlige afskrækningsmidler

4. Opsæt myrelokkedåser eller brug myregift

Har du brug for hjælp til bekæmpelse af myrer, så kontakt os. Vi benytter midler med effektiv virkning og udarbejder altid en rapport med bl.a. en liste over anbefalinger og foranstaltninger, du selv kan gøre for at begrænse problemet i fremtiden.